NEUROLOGOPÈDIA

Una de les conseqüències de les lesions cerebrals pot ser la dificultat per a comunicar-se efectivament. Els afectats poden presentar alteracions en la parla, en el seu llenguatge, en les seves habilitats comunicatives i fins i tot, en la deglució.

El logopeda és el professional especialitzat en els processos de la comunicació humana i els trastorns que hi puguin estan relacionats. Aquest, disposa dels coneixements necessaris per a avaluar, diagnosticar i tractar totes les possibles alteracions que girin en vers a la comunicació i a la deglució. És l’encarregat d’atendre alteracions com l’afàsia, la disàrtria, l’anàrtria, la disfàgia, etc.

Així mateix, el logopeda també tracta diferents síndromes com el síndrome de Down, Asperger, TEA i altres dificultats sindròmiques d’etiologia menys comú. L’objectiu en el seu tractament es basa a intentar crear la màxima autonomia possible, ja sigui pel que fa a  la comunicació verbal, la comunicació no verbal i en l’acte de seguir una alimentació eficaç i segura.